VÍZÖNTŐ
01.21-02.19
„Szabadság, Egyenlőség, Testvériség”

A 12 csillagjegy körül a 11. jegy

A vízöntők híresek a különcségükről. Nem szeretik a hagyományokat. Mindig az újra törekednek. Fontos számukra az újítás, a kitaposott utakat általában kerülik.
Nagy szabadságvággyal rendelkeznek, de e mellett nagyon mély érzéseik vannak. Olykor szeretnek álmodozni. Rendkívül tapintatos, és egyenlőként kezeli a többi embert. Remek az intuitív és empátia érzékük.
Hamar megtalálja a közös hangot másokkal, viszont ezzel szemben nagyon megválogatja kit enged magához közel. Kevés barátja van, de őket általában igaz barátnak tartja. Általában jó érzékük van a technikához, művészethez. Szeretnek kitűnni különcségükkel a tömegből.
Minden iránt tudnak érdeklődni, így mindig megvan a maguk véleménye. Tudásvágyuk miatt sokat tudnak kérdezni. Remek kommunikációs készséggel rendelkeznek.
A vízöntő híres még a makacsságáról és a saját szabályainak követéséről. Ez konfliktusokhoz vezethet, amiben ők kiállnak magukért és másokért is. Szókimondó és nem kertel. E miatt hamar meg tud bántani másokat. Heves a vérmérséklete, hamar meg tud sértődni és ugyan olyan hamar le is tud higgadni.

Pozitív jellemzői
– intuitív
– empatikus
– tapintatos
– újítás

Negatív jellemzői
– makacs
– szókimondó
– szabályszegő
– különc

A vízöntő hajlamos a mértéktelenségre, az újítási iránti vágy nem hagyja pihenni. Így előfordulhatnak náluk a láb betegségei, illetve a keringési panaszok.
Hozzá tartozó testrészek: alsó lábszár, boka, keringés.
Vízöntőhöz tartozó ásványok: Türkinit, Sólyomszem, Amazonit, Karneol, Akvamarin. Lazurit

Vízöntő a barátságban
A vízöntő sosem unatkozik. Mindig csinál valamit, így a barátai sem fognak unatkozni mellette. Igaz, hogy a legtöbb emberrel szót ért, de nem mindenkit nevez a barátjának. Akit közel tud engedni magához, azokért mindent megtesz. Azokért az emberekért is képes kiállni, akik elesettek és szociálisan elnyomják őket. Egy vízöntővel nem érdemes újat húzni, mert előfordul, hogy hamarabb jár a szája, mint ahogy átgondolná mit és hogyan mondjon.

Vízöntő a párkapcsolatban
A vízöntő a párkapcsolatban is szereti az újdonságokat, a különcségeket. Számára fontos az intellektualitás és a kommunikáció. Érzelmei igen mélyek és érzékenyek, bár ezt nehezen engedi meg maga számára. Fontos neki az együtt töltött idő, a közös kalandok.

Vízöntő Férfi
Nagyon intellektuális, mégis bolondos. Ő az eszével hódit. Nem fogad el tanácsokat, inkább maga dönt. Mély érzésű, mégis kiszámíthatatlan, mindig újítani akar szemlélete miatt. Nem szereti a megszokott sablon kapcsolatokat, ha ilyennel találja szembe magát, akkor abból hamar ki tud lépni, ezért előfordul, hogy több kalandba keveredik.

Vízöntő Nő
Csupa energia és ötlet. Nem érdekli, mások mit gondolnak róla. Céltudatos és ezért mindent megtesz. Azzal tud a legjobban párkapcsolatot létrehozni, aki hozzá hasonlóan forradalmian szeret újítani. Szereti az egyediséget és a rendkívülit. Mellette nem lehet unatkozni, inkább tartani kell vele a tempót, hogy a kapcsolat lendületes legyen.

Ki illik a vízöntőhöz
Leginkább, akik szeretnek újítani. Akik képesek velük a tempót tartani. Ne akard őt magadhoz láncolni, mert ettől csak el fog menekülni, hagyj teret a szabad gondolkodásának és nagy energiájának.

Vízöntő a munkában
Szeret újítani, alkotni, így kivalló feltaláló válhat belőle. Emellett bármilyen informatikai, irodai, szociális vagy képviselői munka kedvezhet számára. Vonzódik a misztikus dolgokhoz, így a spirituális tevékenységben is kiválóan helyt áll. Művészi hajlama segíti abban, hogy hamar megtalálják Önmagukat a művészetek világában is.