SZŰZ
08.24-09.23.
„Megértem és megcsinálom”

A 12 csillagjegy 6. jegye.

A szűz szeret precíz, pontos és maximalista lenni. Mindig megfigyeli az apró részleteket is. Felfogó képessége kiváló, ebből is adódik, hogy mindenhez lehet egy pro-kontra listája.
Magára és környezetére nagyon igényes. Megfigyeléseivel saját magát is megfigyeli, olykor túlfigyeli, ebből adódóan képes mindent bebeszélni magába, hajlamos a hipochondriára.
Általában visszahúzódó és reális természete van, nem szeret a középpontban lenni. Szorgalmas és fegyelmezett természete már gyerekkorban is látszódik.
Nem szereti, ha kiveszik a munkát a kezéből, szereti a dolgokat maga csinálni, ezzel érzi úgy, hogy egyenesbe van. Hamar átlátja a dolgokat, így rendkívül jó problémamegoldó.
Stresszes helyzetekben hajlamos, hogy leblokkoljon és kicsit megtorpanjon. Ilyenkor csendben elvonul és átértékeli a dolgokat.
Előfordul, hogy függ mások véleményétől. Emiatt bezárkózik a saját kis világába és az érzéseit nehezen, olykor akár egyáltalán nem tudja kifejezni. Mivel szereti maga körül a rendet és, hogy minden úgymond sínen haladjon, így nagyon nehezen nyit mások felé és nehezen engedi meg magának a megérdemelt pihenést.

Pozitív tulajdonságai
– racionális
– körültekintő
– gondoskodó
– probléma megoldó

Negatív tulajdonságai
– kritikus
– zárkózott
– megfelelési kényszer
– nehezen lazít

A szűz hajlamos mások alá rendelni magát. Ezért jelentkezhetnek nála emésztési, felszívódási panaszok.
Hozzá tartozó szervek: belek, has, köldök, kéz
A szűz jegy ásványi: Jáspis, Achát, Howlit, Lazurit, Ametiszt, Tigrisszem

Szűz a barátságban
A barátságban is igen megválogatja kivel barátkozik. Elég intuitív személy is, ha tanácsot ad azt érdemes átgondolni, hiszen a szűz jegyű emberek rendkívül jól látnak rá dolgokra, vagy hogy az hogyan is történhet. Viszont csak akkor kérj tőlük tanácsot, ha el tudod viselni a kritikájukat. Ha valakiben igazán megbíznak és idő elteltével közel is engedik magukhoz, akkor egy életre szóló barátság is köttethet.

Szűz a párkapcsolatban
A kapcsolataiban is keresi az ész érveket. Szereti a maximumot kihozni saját magából és a párjából is. Keresi a választ a miért kérdésekre. Ő az, aki meg fogja figyelni minden apró szokásod. Mivel nehezen nyit, így számára az érzelmek is nehezen jönnek. Talán illik ide az a mondás, hogy „lassan járj tovább élsz”. Őket nem érdemes siettetni, inkább fel kell venni az ő ritmusukat és a lehető legjobban megismerni egymást.

Szűz Férfi
Csendes, visszafogott és megbízható társ. Ha érzelmekről van szó, akkor visszafogott. Őt igazán az eszével lehet megfogni. Kommunikatív személyiségének kell, hogy fent tartsa az érdeklődését a másikkal szemben. Mindezek mellett remek hallgatóság is. Segítőkész és hűséges társ.

Szűz Nő
Igazán vonzó személyiséggel bír. Bár társaságban igen kedvelt személy, a kapcsolatában nehezen bontakozik ki. Szereti, ha olyan társ van mellette, akire felnézhet, aki biztonságot nyújt neki. Amint sikerült megnyílnia hűséges társad lesz. Viszont semmivel sem szabad siettetni, mert akkor elmenekülhet előled és a saját érzelmei elől is.

Ki illik a szűzhöz
Leginkább azok akik a maximumra hajtanak. Azok akik praktikusan gondolkodnak és szilárdságot, biztonságot adnak a számukra.

Szűz a munkában
Minden olyan területen megtalálhatóak, ahol elvárható a precizitás, a maximalizmus és hogy használják az agyukat. Mivel a szűznek magával szemben is sok elvárása van, így biztosan jó munkaerő válhat belőle. Neki nem jelent gondot a pepecs, apró munka sem. Remek irodai munkás, számviteli ügyintéző, tanár válhat belőle, de még sorolhatnám. Mivel szereti a racionalitást és a kritikus vénája is igen kifejlett, így a filmkiritikus sem állhat tőle messze, ahol végre hangoztathatja is a véleményét.