RÁK

06.22-07.23.

Együtt lehetséges”

A 12 csillagjegy 4. jegye.

Meglehetősen érzékeny és intuitív jegy. Mindent az érzelmein keresztül szemlél. Nehezen nyit és nehezen barátkozik, viszont ha kedveli az adott személyt vagy megtalálja a helyét egy társaságban, könnyen a középpontba és húzóerővé válhat.
Családcentrikus beállítottságú. A biztonságérzet fontos számukra. Gyakran túlaggódnak dolgokat és könnyen féltenek hozzájuk közelálló embereket. A rák jegyet teljes mértékben az érzelmei irányítják 1 deposit casino nz.com. Nem szeret hosszú távon egyedül lenni, kell neki legalább egy igaz barát, aki mindig mellette áll, aki mellett azt érzi, hogy nincs egyedül. Őt az észérvekkel aligha lehet meggyőzni. Szereti a nyugalmat, fogékony a változásra. Szeret kirándulni, túrázni, viszont nem hosszú távon, mert a honvágya hazahozza. A szépérzékük kifinomult, így ez kihat az öltözködésükre, vagy akár a lakásuk berendezésére is. Bár emellett nehezen válik meg a dolgoktól. Visszahúzódása ellenére céltudatos és olykor tud irányítani. Nem szereti, ha valaki megpróbálja befolyásolni, de igen gyorsan tud alkalmazkodni különböző élethelyzetekhez vagy személyekhez.

Pozitív tulajdonságai
– intuitív
– céltudatos
– családcentrikus
– gondoskodó

Negatív tulajdonságai
– szorongó
– gyűjtögető
– nem racionális
– olykor gyermekded viselkedés

A rák hajlamos gyomor és emésztőszervi megbetegedésekre, talán azért, mert túlságosan szeretne gondoskodni másokról.
Hozzá tartozó szervek: mellkas, gyomor, emésztőrendszer
Rákhoz tartozó ásványok: Avernturin, kalcedon, Karneol, Ónix. Holdkő, Achát

Rák a barátságban
Nagyon érzelmes, természetéből adódóan finoman bánik a barátaival és elvárja ő is ezt. Sok mindent magára tud venni. Ilyenkor inkább elvonul a saját kis „páncéljába”. Idő kell az ismerkedéshez, barátkozáshoz, de légy vele türelmes, mert egy igaz barátra lelsz benne. Barátaira inkább családtagként néz. Szépérzékének köszönhetően nagyon jó vendéglátó és mindenre odafigyel a dekorációtól az ételek, italok összeállításáig.

Rák a kapcsolatban
A rák tipikusan romantikus típus. Szinte bármit képes megtenni a kiszemelt vagy már meglévő partneréért. Minden kapcsolatát komolyan vesz. Ha valakit megszeret, azt nagyon mélyen és őszintén teszi. A hűtlenséget, az árulást igen komolyan veszi és nagyon nehezen, vagy szinte egyáltalán nem képes megbocsátani az illetőnek. Van benne egy kis szeszélyesség és minél jobban bontakozik ki a kapcsolat, annál jobban szembe fog tűnni a rák „hibája”, ami miatt ő saját maga alakít ki nehezen kapcsolatot. A párkapcsolatban odaadó és alkalmazkodó. Egyenrangúnak kezeli a partnerét, illetve szeret felnézni a társára.

Férfi rák
Tipikus lovagias beállítottságú. Nem siet és nem sietettet. Keresi azt, akire felnézhet. Talán a legjobb családapák a férfi rákokból válhat. Segítőkész akár a háztartásba is. Ragaszkodó és hűséges társ.

Női rák
Ő a háztartásban, a gyereknevelésben kiváló. Védelmező ösztöne igen kifinomult. Családjáért bármit, bármikor megtesz. Ő is nehezen nyit a másik felé, de odaadó és hűséges társra lelhet benne.

Ki illik a rákhoz
Mindazok, akik képesek a rák önbecsülését és kreativitását kihozni belőlük. Azok, akik szeretik a romantikát és hűségesek partnereikhez. Illetve, akik az álmodozásait képesek kezelni és olykor vissza hozni őket a valóságba.

Rák a munkában
A gondoskodó és intuitív személyiségéhez legjobban azok a munkák passzolnak hozzá, ahol ezeket a képességeit kivitelezheti. Remekül helyt állnak a szociális szférában, így gyakorta találkozhatunk ezzel a csillagjeggyel az ápolók, szociális munkások körében, de akár kiváló pszichológus is válhat belőlük. Ezen a területen ők igen mélyen bele tudják élni magukat a másik helyzetébe és így próbálnak meg a lelki dolgokban segíteni másoknak. Emellett remek lehetőség nekik a vendéglátás, turizmus, régészet.