OROSZLÁN
07.24-08.23.
„Én uralkodom”

A 12 csillagjegy 5. jegye.

Tüzes egyénisége mellett igen mély érzésű. Bízik saját erejében, tudásában, kisugárzásában, ebből eredően szeret a társaság középpontjában állni.
Kitűnő a kommunikációs képessége, remek beszédeket mond, ráadásul meggyőzően. Temperamentuma alkalmassá teszi őt a vezetésre, irányításra. Büszke jelleme szereti a szépet, a csillogót, az értékeset.
Makacs és hiú természet. Mikor kihozzák a sodrából, akkor egy valódi oroszlán kitörését láthatjuk, de ha kidühöngte magát, ismét egy önzetlen csupa szív ember lesz.
Feladatait precízen, pontosan végzi el, vágyik az elismerésre, ennek néha hangot is ad. Döntéseit csak is kizárólag maga hozza meg. Igazáért mindig kiáll, hiszen igazságérzete elég nagy.
Hajlamosak a nagyzolásra. Akár Te kapsz tőle ajándékot, akár Te adsz egy oroszlánnak ajándékot. Szinte biztos, hogy valami érdekes dolog lesz / kell lennie.
Környezetét óvja védi. A benne dúló energiát a családja figyelmére szenteli.

Pozitív jellemzői
– céltudatos
– pontos
– precíz
– odaadó

Negatív jellemzői
– büszke
– makacs
– olykor ingerlékeny
– én központú

Oroszlán hajlamos szív és érrendszeri, illetve a hát/gerinc panaszaira, ha a benne dúló energiát nem adja ki magából. Mindenféleképpen javasolt neki valamiféle sportot űznie, ami segít neki ebbe.
Hozzá tartozó szervek: szív, hát, gerinc
Oroszlánhoz tartozó ásványok: Hegyikristály, Holdkő, Szodalit, Tigrisszem

Oroszlán, mint barát
Segítőkész és figyelmes a barátaival szemben. Mindig kiáll és védelmezi a hozzá közel állókat. Mellette nem lehet unatkozni. Barátságban is fontos neki, hogy elismerjék, „hízelegjenek” neki. Vezetői beállítottsága itt is megmutatkozhat, hiszen szeret tanácsokat adni arról, hogy milyen helyzetben mit kell tenni. Gyanakvó hajlama miatt nehezebben köt barátságokat.

Oroszlán a kapcsolatban
Párkapcsolatban is szereti, ha valaki felnéz rá, hízeleg neki. Míg úgy érzi, hogy szeretve, tisztelve van, a társának mindent megad, akár anyagi, akár lelki téren. Szereti a flörtöt és az új, érdekes dolgokat, embereket. Nagy szexuális beállítottsággal rendelkezik. Türelmetlen típus, ezért könnyen megsértődhet vagy megharagudhat.

Oroszlán Férfi
Igazi hódító. Tüzes és szenvedélyes típus. Érzelmei mélyek és teljesen őszinték. Temperamentuma és kiállása vonzza a nőket. Társában a legjobbat, a legszebbet látja, így képes mindent megtenni és a tenyerén hordozni őt. Fontos számára a szexuális összhang, szereti a szenvedélyt.

Oroszlán Nő
Egy nőt, és ebből az oroszlán se kivétel, az érzelmei vezetik. Kitűnő ízlése nem csak párválasztásban, hanem az öltözködésben, a lakásválasztásban, valamint annak berendezésében is megmutatkozik. Hűséges és igen nagyvonalú, bőkezű társ. Általában nem jellemző rá a féltékenység, bár előfordul. Igen büszke és magabiztos, ami vonzza a férfi tekinteteket.

Ki illik hozzá
Aki társaságkedvelő és szereti az új dolgokat, a kalandokat. Aki büszke rá és felnéz az adottságaira. Mivel az oroszlán is kommunikatív, így a társában is azt fogja keresni, akivel tud beszélgetni az élet értelmeiről. A szexualitás, tüzes szenvedély is fontos számukra, ezért partnerükben is hasonló temperamentummal rendelkező egyént keresnek.

Oroszlán a munkában
Nagyszerű vezető válhat belőle. Kitűnő kreativitását és jó gondolkodását a legtöbb szakterületen kamatoztathatja. Minden olyan munkahely, ami nem a monotonitásról szól, hanem inkább az újdonságokról, a kihívásokról, ott az oroszlán jól fogja magát élvezni. A lényeg, hogy tudjon vezetni, ki tudja élni az uralkodói, illetve a kreatív hajlamát. Nem érzi jól magát olyan helyen, ahol alárendeltként bánnak vele.