MÉRLEG
09.24-10.23
„Megmérek és kiegyenlítek”

A 12 csillagjegy közül ő a 7. jegy.

Nevéből adódóan szeret mindent mérlegelni. A hozzá közelálló emberekre hallgat, akár építő jelleggel, akár romboló kritikával. Harmonikus és diplomatikus.
Nem szeret egyedül lenni, társasági lény, mellé mindig kell egy társ, akivel a mérleghintáját ki tudja egyenlíteni. Társaságba hamar beilleszkedik, de nem ő a társaság húzóereje.
Szereti a változásokat. Mindenben a pozitív dolgot keresi. Megesik, hogy elveszti a motivációját, ilyenkor is keresi a lehetőséget, hogy a mérleg nyelve visszabillenjen a megfelelő helyre. Döntéseit nehezen hozza meg, a konfliktusokat általában kerüli. Alapvetően ő is függ mások véleményétől, inkább alkalmazkodik a külvilághoz.
Érzelmei irányítják és inkább kifele él, így a mérleg jegyben egy kedves és őszinte embert ismerhetünk meg. Törekszik partnerének mindent megadni. A tenyerén akarja hordozni. Kicsit sértődékeny típus, ilyenkor megesik, hogy durcizik és hisztizik.

Pozitív tulajdonságai
– törekvő
– intelligens
– tapintatos
– kommunikatív

Negatív tulajdonságai
– döntésképtelen
– kifelé él
– halogató
– megfelelési kényszer

A mérleg hajlamos a megfelelési kényszer miatt evéssel kompenzálni belső ürességét. Így előfordulhatnak vese, illetve emésztési problémák, megbetegedések.
Érzékeny szervei: vese, húgyúti szervek, belső elválasztású mirigyek.
A mérleghez való ásványok: Rózsakvarc, Turmalin, Füstkvarc, Akvamarin, Türkiz/Türkinit.

Mérleg a barátságban
A mérleg igen könnyen köt barátságokat. Mindig próbál segíteni, még akkor is ha ezt észrevétlenül csinálja. Ha megszeretnéd osztani egy titkodat valakivel akkor tudd, hogy egy mérleg jegyű embernél van a legbiztonságosabb helyen. Vele el lehet menni vásárolni, vagy akár egy múzeumba, egy kiállításra ellátogatni. Közös programoknak köszönhetően felejthetetlen élményekben lesz részed mellette.

Mérleg a párkapcsolatban
Társas lény. Neki fontos, hogy mindig legyen mellette valaki. A partnerét teljes mértékben próbálja boldoggá tenni. Romantikus beállítottságával sok kellemes meglepetésre számíthatsz. Itt is törekszik a dolgokat harmóniában tenni. Udvarlásként elvihet egy színházba, egy koncertre, romantikus filmekhez hasonlóan akár egy mozi és egy vacsora. Majd az ajtó előtt megtörténhet a várva várt csók, ha nem sietteted.

Mérleg férfi
A párját mindig egyenrangúnak tekinti. Elragadó egyéniségével tudja, hogy melyik nő mire vágyik. Igen hamar tud alkalmazkodni és ezáltal hamar tud hódítani. Érzelmei mindig hamar kimutatkoznak, ezért előfordul, hogy pillanatok alatt meg tud sértődni. Ha egy mérleg férfi kellőképpen megszeretett, akkor nagyon nehezen vet véget a kapcsolatnak.

Mérleg nő
Egy igazán nőies jellem. Szépérzéke megmutatkozik öltözködésében és a férfiak választásában is. Szereti az igazán férfias férfiakat. Fontos számára a szexualitás. A kapcsolatai során mindig keresi a kihívásokat, az újat. Ezért előfordulhat, hogy kapcsolatot vált. Viszont ha fent tudod tartani az érdeklődését, akkor egy nagyon kiegyensúlyozott, harmonikus és kalandokkal teli kapcsolat vár rátok.

Ki illik a mérlegekhez
Akik kedvelik a társasági életet. Kell, hogy tudd kezelni a hangulatingadozását és a mindig mérlegelő természetét. Vagy a totális ellentétét keresi a partnerében vagy a hasonlóságot, de elvárja az együttérzést és a megértést.

Mérleg a munkában
Azok a területek a hozzá valók, ahol kiélheti a gondolkodásmódját, szépérzékét, kapcsolatfüggőségét. Ezért remek rendezvényszervező, lakberendező, de akár a művészeti ágban is megtalálhatjuk őket. Diplomáciai érzékük révén előfordulnak az igazságszolgáltatásban is.