HALAK
02.20-03-20.
„Álmodom és érzek”

A 12 csillagjegy közül a 12. jegy.

Álmodozó alkatúak. Természetük békés, romantikus, érzelmes. Ők a legsegítőkészebb emberek. Hatalmas az emberszeretetük, ezért kicsit befolyásolható típusok. Hajlamosak átvenni mások keresztjét.
Érzelmeik mélyek és inkább a saját világukban élik meg. Rendkívül könnyen alkalmazkodnak másokhoz. Általában idealista típusúak.
Rendkívül nagy a szeretetigényük. Arra is, hogy ők szeressenek és arra is, hogy őket szeressék. Döntéseit érzelmei alapján hozza meg. Önbizalmában sokat lendít, hogy kin mennyire tud segíteni.
Álmodozó hajlamuk olykor a kritikus helyzetekben szebbé teszi a valóságot, mivel „kiszínezik” a fájdalmas pontokat. Hatalmas szívüknek köszönhetően kicsit hiszékenyek. Nagyon barátságosak és hamar is barátkoznak vagy engedik magukhoz közel az embereket.

Pozitív jellemzői
– szeretetteljes
– lelkiismeretes
– odaadó
– gondoskodó

Negatív jellemzői
– önbizalomhiány
– elvont
– befelé forduló
– érzelem központú

A halak hajlamosak az álmodozásra, így előfordulhat náluk a szem és a látási probléma. Illetve fogékonyak a kedélyjavító szerek használatára is. Döntéshelyzetben stresszelhetnek, így a láb problémái is jelentkezhetnek nála.
Hozzá tartozó testrészek: lábfej, nyirokrendszer, agyalapi mirigy
A halakhoz tartozó ásványok: Ametiszt, Akvamarin, Heliotróp, Hematit, Hegyikristály, Holdkő

Halak a barátságban
Ők azok, akik meglátják mindenkiben a jót és a szépet. Motiválnak, míg ki nem hozod a maximumot. Hiába akad bennük önbizalomhiány, addig hajtanak téged, míg el nem hiszed magadról, hogy Te vagy a legjobb. Nem hiába kérdezik tőled, mire gondolsz, vagy mire vágysz. Őket valóban érdekli.

Halak a kapcsolatban
Párkapcsolatban is nagyon fontos az érzelem. Szeretnek adni és kapni. Ha nem is mondja ki, de gesztusaival, tetteivel biztosan ki fogja fejezni mennyire fontos számára a másik. Nyitottságát az emberek felé gyakran félreértik, ez okozhat számára kellemetlen pillanatokat. Törekszik a harmóniára és kiegyensúlyozott stabil kapcsolatra is. Könnyedén varázsol bármely kuckóból meleg, szerető otthont.

Halak Férfi
Idealista és érzéki. Nincsenek előítéletei, az észszerűséget kedveli. Szeretete és kitartása nem ismer határokat. Ha valakit meg akar hódítani, akkor nem ismer gátlásokat. Álmodozó és vállalkozó természetű. Szeret utazni.

Halak Nő
Könnyen elcsábítja a férfiakat. Könnyen szerethető és könnyen szeret. Érzéki szerető, remek családanya válhat belőle. Bármikor képes szerető otthont varázsolni. Nehezen tűri a konfliktust. Olykor életerős, máskor pedig fáradékony.

Ki illik a halakhoz
Azok, akik teljes mértékben meg tudják érteni a halak lelki világát. Akik segítik az önbizalmuk kibontakozását. Akik szeretnek kommunikálni és nem gerjesztik a konfliktust.

Halak a munkában
Mivel nagyon nagy a segítőkészségük, így remekül helyt állnak a szociális szférában. Legyen az az orvoslás, vagy a természetgyógyászt. A lényeg, hogy tudjanak segíteni az ember terhének levételéből. Vonzódik olyan területekhez, amiben ki kell fejezni valamit, legyen az írás, fotózás vagy egyéb művészi tevékenység. Ritkán található meg vezetői pozícióba.