BIKA
04.10-05.21
„Járt utat járatlanért ne hagyj el”

A bika a 12 csillagjegy második jegye.

Földes, női jegy.
A bika jegy szülöttei nagy önuralommal rendelkeznek. Bizonyos mértékig nyugodt és kitartó természettel rendelkeznek. Ha viszont valaki átlépi a határait, igen mérges természetét ismerheti meg, idővel megbékél, hosszú távon nem haragtartó. Döntéseit lassan hozza meg, próbál mindent egyensúlyban tartani.
Szereti a kényelmes és egyszerű életet. Nem bonyolítja túl az életét. Ebből fakadóan hajlamos a lustaságra, trehányságra. Vonzzák a szép dolgok. Szeret birtokolni, így könnyen tud gyűjtögetni bármit, akár anyagi javakat is. Hiszen, ha megtalálja saját stabilitását jól tud bánni a pénzzel.
Nyugodt és higgadt természet, emellett igencsak tud Önfejű lenni. Ilyenkor megmakacsolja magát és a dac uralkodik rajta. Szereti a stabilitást ezért nem szereti, ha változásra kerül a sor. Ezeket nehezen kezeli. Ragaszkodó jelleméből adódóan nem változtat könnyen, még a negatív dolgok mellett is képes a végsőkig kitartani, hiszen azt már ismeri.
Fizikai szinten szeret megoldani dolgokat. Testi ereje erős és masszív. Nehéz lehet számára a tanulás. Sok időt és energiát kell bele fektetnie. Hajlamos sablonokban gondolkozni.
Gondoskodó hajlama van. Ez kimutatkozhat akár az emberek, állatok, vagy növények felé is. Ilyenkor szeret a tettek mezejére lépni és ő viszi a vállán a terheket. Akár a világ terheit képes lenne átvenni.

Pozitív tulajdonságai
– biztonságvágy
– meggondoltság, óvatosság
– gyakorlatias
– adakozó

Negatív tulajdonságai
– anyagias
– birtoklási vágy
– gyűjtögetés
– lustaság

Bika jegy szülötteinek az ásványai: Achát, Aventurin, Malachi, Rózsakvarc
A bika helytelen életmód esetén hajlamos a hízásra.
Hozzá tartozó szervek: nyak, mellkas, torok.

Bika a barátságban
Mivel a bika lassan „jár”, így észreveszi a szép és értékes dolgokat. Ez nem csak az anyagi világban értetendő, hanem a barátságba is. A bika hűséges és egy életre köt barátságokat. Mellette lehet igazán jókat nevetni. Jó ízlésüknek köszönhetően a vásárlás is igen kellemes lehet velük. Ő biztatni fog és melletted áll ha szükséged van rá. Bármikor vendégül lát.

Bika a párkapcsolatban
A bika szeret egy életre választani párt. Ragaszkodó és hűséges társ. Jóban rosszban a párja mellett áll. Képes átvenni a másik terheit, gondjait. Cselekedetei jól kiszámíthatóak, hiszen szereti a biztonságot és próbál mindig úgy dönteni különböző helyzeteken amit már ismer.

Bika férfi
Segítőkész és dolgos. Higgadt, békés és megfontolt. Szereti a társaságot. Problémáit óvatosan próbálja meg megoldani. Párkapcsolatban hozzá hasonlót keres. A szexualitás számára igényes és fontos.

Bika nő
Egy női bika szereti megválogatni kivel kezd. Nem nyit túl hamar, a problémáit inkább magába folytja és ott próbálja meg megoldani. Szereti az igényes dolgokat. Előfordulhat, hogy a középpontba akar lenni. Igényli a kényelmet.

Ki illik a bikához?
Akik szeretnének harmóniában és biztonságban élni. Akiknek fontos a stabilitás és a földön két lábon állás.

Bika a munkában
Ők nem hátrálnak meg a monoton vagy fizikai munkától sem. Jól érezhetik magukat akár kereskedelemben, akár az egészségügyben vagy mezőgazdasági területeken is. Ha a bikában jól kifejlett az anyagiakra való ráérzés, akkor nagy sikert arathatnak a pénzügy területén is. Munkában is igaz rájuk, hogy jóban, rosszban kitartanak. Ők ritkábban váltanak munkahelyet. Viszont munkájukat igényesen véghez tudják vinni.